Продължете към съдържанието

Започна приемът на документи за първите присъствени кандидатстудентски изпити за специалностите на МУ-Плевен

За зрелостниците, които ще кандидатстват за магистърските специалности – „Медицина“ и „Фармация“ – периодът за подаване на документи е: 15 март – 29 март 2023 г. Първата дата за присъствено провеждане на изпитите по биология и химия е 1 април 2023 г. Зрелостниците могат да се явят и на двете присъствени дати – 1 април и 4 юли, като в балообразуването автоматично участва по-високата оценка.

Първата дата за присъствено провеждане на теста по биология за бакалавърските специалности е 2 април, а втората – 12 юни. Периодът за подаване на кандидатстудентски документи за явяване на първата дата е 15 март – 29 март 2023 г.

Подаването на кандидатстудентски документи се осъществява изцяло онлайн чрез сайта на МУ-Плевен. Преди редовната изпитна сесия, в профилите си в електронната система кандидат-студентите, явили се на предварителните изпити за магистърските и бакалавърските специалности, трябва да добавят копие от дипломата си за средно образование и заявление с реда на желаните специалности. Класирането се извършва по реда на желанията и по низходящ ред на бала на кандидатите.

На сайта на Медицински университет – Плевен в раздел ПРИЕМ 2023 кандидат-студентите могат да намерят повече информация за: графика на конкурсните изпити, местата за прием по специалности, сроковете за подаване на документи и начина на балообразуване:

http://www.mu-pleven.bg/ind…/bg/admission/bulgarian-students