Продължете към съдържанието

XI-та академия за акушерки ще се проведе в Русе през уикенда

Мотото е „От доказателствата към реалността. Отново заедно!“

И тази година „Алианс на българските акушерки“, ще събере на едно място акушерки от цяла България и специалисти, посветили се на грижата за женското и детското здраве, за да обменят опит и добри практики. Това информира пресцентъра на УМБАЛ „Канев“, който е домакин на събитието. Форумът, ще обедини лектори и теми под наслов “Профилактика на женското здраве. Ролята на акушерката в болничната и извънболнична помощ.”

Откриването на  Академията ще се състои  на 03 ноември /петък/ със студентска сесия. Планирано е в рамките на няколко часа, преди официалното откриване, да се проведе презентационен панел модериран от студенти. Събитието ще даде възможност за споделяне на опит и добри практики от преподаватели, студенти и практикуващи акушерки. На форума са поканени да присъстват и студентите наградени в конкурса за есе „Защо избрах да бъда акушерка“, който се проведе месец май тази година София.

АЛИАНС НА БЪЛГАРСКИТЕ АКУШЕРКИ ще награди завършилите с най-висок успех акушерки от Випуск 2023 г. от всички медицински университети.

В програмата на 5 ноември, ще бъде проведен допълнителен курс-обучение в подкрепа на изграждане на „Самостоятелни акушерски практики“. Ще бъде споделен опита на колеги, които вече работят и са изградили своя самостоятелна практика, ще бъдат дадени практически насоки за акушерки, които биха искали да открият свои практики.

За участие във форума са се регистрирали 200 участници, както и лектори и гости от Румъния и Сърбия.

Лектори на събитието ще бъдат проф. д-р Атанас Щерев, проф. д-р Таня Тимева,  Доц. Михаела Раду от Румъния, акушерка Радмила Михайлович от Сърбия, акушерки и лекари от лечебните заведения в Русе и цялата страна.