Продължете към съдържанието

Вандали унищожиха детска великденска украса в Градската градина на Плевен

Вандали са унищожили напълно детската великденска украса в Градската градина на Плевен. В зелените площи пред Арт центъра бяха поставени декоративни великденските яйца, изрисувани от децата в ателиетата на открито, организирани в навечерието на празника от Община Плевен. Всичко е изпочупено.

„Имаме записи от камерите в района и извършителите категорично ще си понесат съответната отговорност за деянието. Записите вече са предадени в полицията, има и разпознати. Погромът е започнал още в 19.30 часа на 2 май. Извършителите са стояли там до 21.00 часа. За това време няма нито един подаден сигнал на тел. 112″, информира Лидия Петкова – директор Дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Плевен. И допълни: „За съжаление такива прояви оказват влияние впоследствие и върху бъдещето на извършителите. Ние всички сме отговорни – родители, учители и граждани с бездушието си допринасят за случващото се.“

„Жалко е, че сред нас живеят хора, които по този начин демонстративно показват, че за тях няма нищо ценно. В случая с унищожената великденска украса в Градската градина става дума за нещо, което беше създадена от деца, с такова голямо желание. Преди това вандали унищожиха и великденския кът, направен от децата на ДГ „Щурче“ на пл. „Възраждане“. За съжаление фактите са тези“, коментира по повод инцидента от изминалата вечер кметът на Плевен д-р Валентин Христов.