Продължете към съдържанието

В МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево откриха две нови операционни зали

Две нови операционни зали откриха в севлиевската болница „Д-р Стойчо Христов“.  Хирургичното отделение е ремонтирано, а две идентични помещения от по 50 кв. са обособени в нови операционни зали, отговарящи на всички европейски стандарти. Както хирургичното отделение, така и инфекциозната част, която в момента се довършва, са последните две отделения от болницата, които не са били обновени през годините, казва дректорът на болницата д-р Пламен Цеков.

Той поясни, че изграждането на новите операционни се е наложило  във връзка с новите нужди от по-голяма площ за техника от ново поколение. И благодари на Община Севлиево,  Общинският съвет и на “Идеал Стандарт – Видима”. Д-р Цеков, благодари и лично на кмета д-р Иван Иванов, и на директора на “Идеал Стандарт – Видима” Ярослав Дончев, които също са присъствали на  откриването.

Реконструкцията на двете нови операционни зали вече дава възможност за развитие на ендоскопска хирургия в по-големи от сегашните мащаби. Залите предстои да се дооборудват, като ще бъде внесен и специален рентгенов апарат, който да се ползва по време на операции. По думите на директора стремежът е да се догонят средноевропейските стандарти в оборудването и обзавеждането на лечебното заведение.

До момента, изцяло със средства на лечебното заведение, са изградени две операционни зали със съпътстващи помещения. Д-р Цеков изтъкна, че работи успешно с Община Севлиево и Общински съвет – Севлиево, както и с бизнеса в града, а плановете им за работа са начертани за година напред. Откритата част от операционния блок отговоря на всички изисквания и актуални стандарти за съвременно лечение на пациентите. Предстои довършването на ремонта на коридора и цялата западна част, която включва още 2 операционни зали с помощни помещения. 

Кметът д-р Иван Иванов благодари за ефективната съвместна работа, благодарение на която МБАЛ “Д-р Стойчо Христов” от болница пред закриване, днес е вече изцяло обновено и модерно лечебно заведение, което е сред примерите за добра медицинска практика в страната. “Надявам се с общи усилия в рамките на тази година да успеем да завършим изцяло всички започнати ремонтни дейности, за да можем да се радваме на изцяло обновена болница”, каза още той. На откриването присъстваха още председателят на Общински съвет – Севлиево Здравка Лалева, общински съветници и представители на бизнеса.