Продължете към съдържанието

Студентът по медицина Ивайло Боев стана вицеевропейски шампион на Европейското първенство по шотокан карате-до в Унгария

В град Дебрецен, Унгария се проведе Европейското първенство по шотокан карате-до, на което студентът Ивайло Боев стана вицеевропейски шампион в една от най-престижните и трудни възрастови групи – мъже над 21 г.

Той реализира три последователни победи – над състезателите от Италия, Унгария и Молдова. Това е първата Вицеевропейска титла за него.

Гл. ас. Милена Кирниколова, треньор на Ивайло Боев коментира неговите успехи така:

„Припомням, че той е и вицесветовен шампион през 2019 и през 2021 г. Ивайло е студент в Медицински университет – Плевен, пети курс – специалност Медицина, и успешно съчетава своето обучение с подготовката си за участието в престижните форуми. Той е един от най-надеждните състезатели в националния отбор при мъжете. За поредна година беше включен и в състава на отборната дисциплина – кумите мъже, където има сериозна вътрешна конкуренция при селекцията за участието в тази дисциплина.“

Ивайло Боев коментира титлите си с думите: „Всеки път, когато влизам в залата за тренировка, влизам с мисълта, че го правя първо за Родината си, после за клуба си и, разбира се, за това да се чувствам удовлетворен от постигнатото – да осмисля усилията си в подготовката. Тъй като карате е част от моето ежедневие, полагам усилия да надграждам на всяка тренировка, така както възприемам и обучението си по медицина. Крайната ми цел е след всяка тренировка да съм по-можещ от преди, и след всяка лекция или упражнение да се обогатя с повече знания и умения, защото само това има смисъл – да се усъвършенствам във всичко, което правя.