Продължете към съдържанието

Редица инициативи по повод Световният ден на сърцето организира РЗИ-Ловеч

  • Новини

Във връзка с 29 септември – Световен ден на сърцето РЗИ Ловеч организира редица инициативи. Сред тях е скринингова кампания в рамките на един месец от 29 септември до 29 октомври за сърдечно съдови заболявания  и дейности за повишаване на информираността по проблемите на сърдечно-съдовите заболявания сред млади хора учащи и население.

В седмицата 25-29 септември са проведени  здравни беседи на тема „Тютюнопушенето,  алкохола  и   сърдечно-съдовите заболявания“ включващи и измерване  на кръвно налягане  на ученици, учители и персонал в три професионални гимназии в Ловеч. Те са (ПГВМ, ПГИТУ и ПЕГ), като мероприятието е било осъществено с партньорството на Директори и медицински специалисти.  Също така е проведена и информационната кампания за повишаване информираността на населението, относно здравния риска от сърдечно-съдови заболявания при нездравословно хранене и ниска физическа активност ще продължи през м. октомври с посещения и измервания на кръвно налягане в областни центрове за лица в трета възраст и работещо население.

Извършено е и консултиране за здравословно хранене, физическа активност и насочване към специалист при отклонения в стойности. Всички лица  могат да посетят Медицинските центрове в Ловеч и Троян след предварително записване на телефони обявени в сайт РЗИ – Ловеч.