Продължете към съдържанието

Официално откриха новоизградения Летен театър и реновирания двора към МУ-Плевен

С празничен концерт на Веселин Маринов на новоизградения Летен театър Академичното ръководство, преподаватели, студенти, служители, гости и граждани откриха новата модерна визия на двора на Ректората. В Годината на Юбилея на плевенската Алма Матер облагородяването включва Летен театър за събития на открито, красив парк и озеленяване, каскада, нови алеи и места за отдих.

Събитието откри д-р Доротея Люцканова, вокален педагог, която представи три от младите таланти на музикален център „DORI DIOS“: Сиана Христова, Тина Бързашка и Никол Батолска. Те поздравиха аудиторията с три невероятни изпълнения.

 Ректорът проф. д-р Добромир Димитров се обърна към публиката с думите: „Правим това, водени от желанието да накараме нашите студенти и преподаватели да се чувстват като у дома си – да прекарват приятно времето си заедно с колеги и приятели. Вярвам, че вече 50 години поколения преподаватели и студенти са водени и обединени от любовта към медицината, науката и иновациите, водени от Любовта към нашата Алма Матер.