Продължете към съдържанието

Над 220 млади лекари от различни специалности ще участват в VIII Национален Конгрес за млади гастроентеролози в Плевен

VIII Национален Конгрес за млади гастроентеролози събира над 220 лекари от различни клинични специалности, студенти и докторанти от цялата страна в Медицински университет – Плевен, от 29 септември.

За първи път Медицински университет – Плевен е домакин на VIII Национален Конгрес за млади гастроентеролози. Събитието се провежда в периода 29 септември – 1 октомври 2023 г. в Телекомуникационния Ендоскопски Център.

Регистрираните участници са над 220 млади лекари от различни клинични специалности, студенти и докторанти от медицинските университети в страната и Македония, както и от водещите общински и частни болници в Плевен, София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Русе, Бургас, Велико Търново, Свищов, Силистра, Горна Оряховица и други.

Председателят на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България д-р Зорница Горчева споделя за събитието: „В научната програма на конгреса ще бъдат представени научни разработки, собствени клинични случаи, както и актуални проучвания и подходи в лечението на заболяванията на гастроинтестиналния тракт, интервенционалната гастроентерология и хепатология.Традиционно форумът ще стартира със сесия „Гастроентеролози и приятели“, която дава възможност за представяне на мултидисциплинарния подход в грижата за пациента от страна на различни медицински специалности – хирурзи, онколози, уролози, разиолози, дерматолози, кардиолози и други.“

Специален гост-лектор на VIII Национален Конгрес за млади гастроентеролози е световноизвестният учен д-р Ибрахим Мостафа, който е преподавател по гастроентерология и хепатология към Научен Институт „Теодор Рузвелт“, Кайро, Египет и консултант към Свободния Университет в Брюксел, Белгия. Д-р Мостафа е и председател на международния комитет на Американската Асоциация по гастроинтестинална ендоскопия и член на Кралския Колеж на хирурзите в Глазгоу. Освен че ще бъде модератор в практическите семинари, д-р Ибрахим Мостафа ще изнесе пленарна лекция на тема: „Management of upper GI bleeding“ на 1 октомври.