Продължете към съдържанието

На тържествена сесия медици и професионалисти по здравни грижи получиха грамоти и плакети по повод 20-години РК при БАПЗГ-Плевен

Тържествена разширена сесия проведе в Плевен, Управителния съвен на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в Плевен./РК при БАПЗГ-Плевен/.

Той се състоя в хотел Балкан, а именно мястото,  на което  преди 20 години са поставени основите и е създадена  БАПЗГ. Мероприятието, което се проведе на 25 май от 14 ч. е част от програмата на  юбилейната 2023 г., каза медицинска сестра Надя Димитрова, председател на РК при БАПЗГ-Плевен.

На него присъстваха Управителният съвет на РК при БАПЗ-Плевен, както и професионалисти по здравни грижи от различни професионални направления от плевенска област. Официални гости на тържествената сесия бяха д-р Елза Пачева, директор Дирекция „Здравеопазване“ при Община Плевен, д-р Ваня Иванова, директор Дирекция „Медицински дейности“ при РЗИ-Плевен и доц.д-р Пенка Стефанова, директор на РЗОК -Плевен.

Празникът на професионалистите по здравни грижи уважи и д-р Весела Димова-Томова, кардиолог и поет, която поздрави присъстващите със своята прекрасна докосваща сърцето поезия, и дари част от най-новите си произведения на РК на БАПЗГ-Плевен.

След това тържествения съвет започна с награждаване на д-р Елза Пачева, д-р Ваня Иванова и доц. д-р Пенка Стефанова, които получиха грамоти и специални плакети на БАПЗГ, които им връчи Надя Димитрова.

Специална награда получи и д-р Весела Димова-Томов, значка на съсловието, плакет и грамота, които й връчи лично  Надя Димитрова. Сестра Димитрова каза, че това е най-нестандартната тържествена сесия, която е провеждана до сега от РК – Плевен.

Сред наградените здравни професионалисти бяха главни сестри на лечебни заведения от Плевен, от общинските болници в областта, от Медицински центрове и Диагностично консултативни центрове. Награди получиха и директори на детски ясли, старши сестри на отделения, както председателите на професионалните организации, които членуват към БАПЗГ.

„Целта на съвета е да донесе радост, уважение, и благодарност към всеки член на БАПЗГ“, каза Надя Димитрова. След награждаването тя представи и кратка презентация, в която освен цифри и статистика имаше и много снимки – спомени,  от изминалите 20 години.

След това, тя припомни, че през цялата година предстоят редица инициативи и обучения, които също са посветени на 20-годишния юбилей на асоциацията. „Благодаря на всички колеги и институции, които уважиха събитието ни. Ние продължаваме, защото заедно можем!“, каза на финала Надя Димитрова.