Продължете към съдържанието

На двойна тържествена церемония  дипломираха абсолвенти от Факултет „Здравни грижи” и Медицински колеж на МУ-Плевен

Днес, на 10 ноември в зала „Магнум“ на Втора клинична база Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) се дипломира Випуск 2023 на двойна тържествена церемония.

Общо 132 абсолвенти от  Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж получиха дипломите си. Дипломантите на Факултет „Здравни грижи“ са 67 медицински сестри и акушерки. Медицинският колеж даде дипломи на общо 65 ренгенови и медицински лаборанти, помощник-фармацевти, медицински козметици и социални работници. Абсолвентите положиха тържествено клетвата на Флоранс Найтингел и ще получат дипломите си от ректора проф. д-р Добромир Димитров.

Отличниците на Випуск 2023 са Мелани Панова от специалност „Медицински лаборант“ и Джулия Ботева от специланост „Медицинска сестра“. Те имаха възможността да отговорят на приветствията на академичното ръководство и на гостите с благодарност и пожелания към своите колеги.

Част от официалните гости на двойната промоция бяха членовете на чуждестранна делегация от представители на академичното ръководство на Медицински Университет Чунцин, гр. Чунцин, Китай. Целта на посещението им в Медицински университет – Плевен беше подписване на меморандум за разбирателство в областта на образованието и науката между двете висши училища.