Продължете към съдържанието

Министерството на здравеопазването обявява конкурс за детска рисунка на тема ваксини

Министерството на здравеопазването, с подкрепата на УНИЦЕФ България, на 1 април, но съвсем не на шега, стартираха информационна кампания за ползата от ваксините.

В рамките на кампанията бе обявен и конкурс за детска рисунка на тема ваксини. Председател на журито е художникът Неда Малчева.

Участниците в конкурса ще бъдат разделени в три възрастови категории от I до IV клас, от V до VII клас и от VIII до XII клас. Творбите могат да бъдат изпращани в срок до 15 май на имейл адрес: presscenter@mh.government.bg или чрез Български пощи на адрес пл. Света Неделя 5 до Пресцентър на Министерство на здравеопазването.

Победителите в трите възрастови групи ще бъдат класирани на I-во, II-ро и III-то място, като за тях са предвидени и награди. Те ще бъдат обявени в Деня на детето – 1 юни на Фейсбук страниците на Министерство на здравеопазването и Плюс мен.

Целта на инициативата, която преминава под шапката на Специализирания сайт на МЗ за имунизациите в България „Плюс мен“, е да покаже колко важно е да бъдем ваксинирани, за да защитим себе си и околните от редица заболявания.

Всяка година, в последната седмица на месец април, Световната здравна организация отбелязва Световната имунизационна седмица. Тази година, между 21 и 27 април, Европейският регион на СЗО за пореден път отбелязва Европейската имунизационна седмица, която ще премине под мотото „Да защитим поколенията!“.