Продължете към съдържанието

Лекари с различни специалности ще съветват жени с рак на гърдата как дасе грижат по-добре за здравето си

За втора поредна година през април Българското дружество за борба с рака на гърдата ще събере на едно място лекари от различни специалности, за да дадат съвети на жени с рак на гърдата как да живеят по-добре.


Пациентският форум “Проследяване и качество на живот при пациенти с рак на гърдата” ще се проведе на 13-и април (събота) от 10:00 до 16:00 часа в залата на “Резонатор” в София (ул „20 април“ №13, ет. 2). Всички, които не могат да присъстват в залата, ще могат да гледат цялото събитие и да задават на живо въпроси онлайн в платформата ZOOM. На форума пациентите ще получат съвети как да се грижат за сърцето и зъбите си по време и след назначената им терапия, както и как да проследяват своето състояние. Жените с рак на гърдата ще чуят повече за това, в кои случаи трябва да се стигне до хистеректомия, овариектомия и мастектомия и в кои случаи това не е наложително. Дамите, които искат да забременеят пък ще научат повече за възможностите за запазване на репродуктивните функции при пациенти с рак на гърдата.
Ще бъде представено подробно и приложението LIFE, с помощта на което жените с рак на гърдата могат да водят дневник за здравословното си състояние и да получават съвети за упражнения и рецепти, подходящи за тях. Приложението е напълно безплатно и може лесно да бъде изтеглено от Google Play. На форума пациентите ще могат да чуят препоръките на д-р Мариела Василева (хирург), д-р Елица Валериева (акушер-гинеколог), доц. д-р Мария Юнакова (акушер-гинеколог), д-р Любов Симеонова (онколог), д-р Гаврил Наков (образна диагностика), д-р Павел Николов (кардиолог), д-р Даниела Стоева (специалист по дентална медицина), д-р Анита Ангелова (акушер-гинеколог), Петя Стойчева (съосновател на Българска Асоциация
Лимфедем). Местата за форума са ограничени, а предварителната регистрация е задължителна. Преди събитието участието във форума струва 60 лева, а на място в деня на събитието ще струва 120 лева.


Желаещите да посетят събитието може да се регистрират тук:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdGG9nC4FipnYgTYCoWnsCke7BtHanrbS-bSg9cn8f7C3DidQ/viewform


Пълната програма на събитието може да бъде открита тук:
https://bbca.bg/index.php/program-13-04-2024/