Продължете към съдържанието

Д-р Лилия Георгиева е Лекар на годината на УМБАЛ-Канев

Д-р Лилия Георгиева от отделение Неонатология, бе избрана за Лекар на годината на Университетска болница „Канев“ за 2022г. Наградата, грамота и почетен плакет на болницата, и бе връчена днес, на Деня на българския лекар, от изп. директор  Иван Иванов на Медицински съвет на лечебното зеведение. Д-р Георгиева бе призната от пациентите, като лекарят който ги е впечатлил с професионализъм и внимание.  Работата и изисква не само постоянна грижа за най- малките, но най- борбени пациенти в УМБАЛ „Канев“- недоносените бебета, но и към техните родители, които преминават през труден период, докато техните рожби са под грижите на специалистите в отделението по неонатология.  От 2006 г. до момента д-р Лилия Георгиева е част от екипа на Университетска болница „Канев“.

По повод днешния празник проф. д-р Пенчо Косев от Клиниката по ортопедия и травматология получи почетна грамота и плакет на УМБАЛ „Канев“ за цялостна дейност, издигаща престижа на лечебното заведение.

Инициативата на Голямата болница „Златни ръце, добро сърце“ се провежда за шеста поредна година. Близо 2500 пациенти и служители на болницата дадоха своя глас на нашата официална Фейсбук страница и имейл.

Много номинации получиха и следните лекари:

Д-р Петър Зарзаланов – Отделение Акушерство и гинекология

Д-р Огнян Игнатов – началник на Отделение Неврохирургия

Д-р Ивалина Граматикова –Отделение Акушерство и гинекология

Д-р Венцислав Георгиев – началник на Отделение Урология

Д-р Ева Цонкова – началник на Отделение Педиатрия

Д-р Боян Атанасов – Отделение Акушерство и гинекология

Д-р Надежда Иванова – Отделение Акушерство и гинекология

Д-р Маргарита Георгиева – началник на Отделение Инфекциозни болести

Д-р Йосиф Новаков –  началник на Трето отделение по вътрешни болести, гастроентерология и хематология