Продължете към съдържанието

Акад. Григор Горчев е първият носител на приза „Добро без граници“ за цялостен обществен принос

Акад. Григор Горчев е първият носител на приза „Добро без граници“ за цялостен обществен принос, а престижната награда ще му бъде връчена в петък в Плевен.


Наградата „Добро без граници“, се присъжда за първи път за цялостен обществен принос, като с нея е удостоен акад. Григор Горчев – за вдъхновяваща дейност в полза на общността. Наградата ще му бъде връчена на официална церемония на 23 юни, 2023 г., от 16 ч., в Арт-център в Плевен.
След номинации са определени и още двама носители на ежегодната награда – за дейности в полза на обществот, като те са чл.- кор. проф. д-р Цветалина Танкова, дмн – ръководител на Катедра по ендокринология на Медицинския университет – София  и доц. д-р Чайка Петрова – ръководител на „Детски диабетен център“ към УМБАЛ – Плевен.


На церемонията  в Плевен, ще присъстват и досегашните носители на наградата, които са д-р Герго Гергов – за кампанията му „България срещу диабета“ и инж. Мартин Петров за изкачването на Килиманджаро в благотворителната инициатива Kili For Kids.
ПОВЕЧЕ ЗА НАГРАДАТА:
Учредител на наградата е клуб „ОГЛЕДАЛО“ – Плевен, чиято цел е да показва и стимулира доброто в реалния живот. Наградата е за физически лица и техните успешни вдъхновяващи кампании, а критериите за оценка са конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на човека в осъществяването на инициативата, устойчивост на инициативата, новаторство и обществено признание.
Удостоените с приза получават статуетка, специално изработена от плевенския скулптор Красимир Рангелов – автор на десетки монументални творби и изложби в цял свят. Негови произведения са собственост на Националната художествена галерия в София, както и на много частни колекции и галерии в цял свят.