Продължете към съдържанието

75-години от създаването си отбелязва първото медицинско училище в Плевен

75- години от основаването си ще отбележи ръководството и екипът на Медицински колеж -Плевен, при МУ. За честването е предвидено да се проведе национална научна сесия под мотото: „С визия към бъдещето“, както и  обучителни курсове и тържествена церемония по награждаване.

Празникът ще се проведе на 27 и 28 октомври 2023 г. В рамките му за 25-път  се провежда и Национална научна сесия за студенти и преподаватели, която е посветена на 75-а годишнина от създаването на първото медицинско училище в град Плевен. Целта на предстоящата Научна сесия на Медицински колеж – Плевен, е да се запознаят участниците със съвременните тенденции в развитието на общественото здраве, здравните и социалните грижи, търсейки иновативни подходи и технологии за прилагането им в теорията и практиката. По инициатива на Регионалния академичен център, в рамките на честванията на 75-а годишнина от основаването на Медицинския колеж в Плевен, се организират шест обучителни курса.

Те ще се проведат на 27 и 28 октомври, като ще са с над 130 участници – студенти, преподаватели и медицински специалисти в областта на рехабилитацията, ерготерапията и козметиката.  

На 27 октомври 2023 г., в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център Медицински колеж – Плевен, организира тържествена церемония по повод честване на 75- години от основаването на първото медицинско училище в града.

В годината на юбилея бивши ръководители и дългогодишни преподаватели ще бъдат удостоени с плакети за заслуги към развитието и утвърждаването на Медицинския колеж.