Продължете към съдържанието

Първите магистър-фармацевти на Медицински университет – Плевен получиха дипломите си

В момента над 300 студенти се обучават във факултета по Фармация

Първите 26 магистър – фармацевти, завършили факултет Фармация, на МУ-Плевен, днес получиха дипломите си. Това се случи на тържествена церемония по дипломиране в зала „Александър Флеминг“ на факултета.

Четирима от общи завършилите фармацевти са с отличен успех след успешно преминал 5-годишен курс на обучение.

Отличничката на випуска маг.- фарм. Неляй Кутолиева,  приветства колегите си и отговори на приветствията на гостите на празничното събитие. Освен плакети „Отличник“ и луксозни дипломи, фармацевтите с отличен успех, получиха и грамоти от Българския фармацевтичен съюз /БФС/, и освобождаване от членски внос за година.

Абсолвентите произнесоха тържествено клетва, а ректорът на МУ-Плевен, проф. д-р Добромир Димитров им връчи официално дипломите.

26 са първите дипломирани магистър фармацевти, завършили най-новия факултет по Фармация на МУ-Плевен

Първата копка на факултета по Фармация беше през 2014 г. Той е четвъртия факултет на висшето училище, създаден през 2016 г. с решение на Народното събрание от 30 март. С това става факт постигането на най-високата стратегическа цел на ръководството с ректор проф. д-р Славчо Томов, а именно разкриване на четвърто основно звено в структурата на  вуза-а, след факултетите по медицина, обществено здраве и здравни грижи. През академична 2016/2017 година стартира обучението на първия випуск по държавна поръчка в специалност Фармация.

Официалното откриване на факултета по фармация беше на 1 ноември 2018 г. с тържествена церемония. Първата програмна акредитация на специалност Фармация, е получена през 2019 г. с отлична оценка за срок от 6 години и с увеличен капацитет от 450 студенти. В новопостроената сграда на факултета са изградени и оборудвани със специализирана апаратура 15 учебни и 4 научни лаборатории, както и 6 лекционни зали. В момента във факултета се обучават около 300 студенти.