Продължете към съдържанието

Екипът на МБАЛ „Горна Оряховица“ получи призът „Ряховски меч“ за успешната му битка с COVID-19

В МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица отбелязаха Световения ден на здравето. Празникът на медиците в салона на болницата уважиха кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, зам.- кметът Григор Минков, активисти от общинската организация на ВМРО, управителят на ДКЦ д-р Стефан Донев и други. Управителят на болницата д-р Иван Иванов се обърна с кратко приветствие към лекарите, специалистите по здравни грижи от болницата и стационара.

„Изисква се истински професионализъм, когато стоиш до леглото на пациента, да мислиш за медицинските стандарти, за нужното  лечение, за нормативните документи, за спазването заповедите на управителя, за етичния кодекс и да бъдеш в същото време приветлив към него, и близките му. И след всичко това вечерта, когато се прибереш вкъщи, да бъдеш пълноценен съпруг или съпруга, родител. Вие обаче сте истински професионалисти и успявате, аз мисля, че няма и пенсиониране в нашата професия. Пожелавам ви да сте здрави, да вярвате във вашите умения и че хубавите мигове ви предстоят!”, каза в поздрава си д-р Иванов.

„През последната година вие бяхте подложени огромен натиск да се борите за здравето и живота на пациентите, но болницата в Горна Оряховица се доказа като лечебно заведение, което успешно се справи с ковид пандемията и стана предпочитано място за лечение за жителите от областта”, посочи кметът на общината инж. Добромир Добрев. Той изрази удовлетвореност, че в общинската болница има все повече млади лекари специализанти, медицински сестри и специалисти по здравни грижи.

„Виждам, че това е една дългосрочна политика на ръководството на болницата, която ние подкрепяме. Ще продължим да оказваме съдействие с ремонти, с ново оборудване, с реализиране на проекти, за да се вдига качеството на здравеопазване в общината и да се издига авторитета на болницата! Пожелавам ви здраве и професионални успехи!”, завърши инж. Добрев.

Общинският председател на ВМРО и съветник в местния парламент Кирил Кирилов съобщи, че тази година с наградата на организацията „Ряховски меч” се удостоява колективът на МБАЛ. „Наградата е учредена преди 11 години за горнооряховчани с принос към града, две години подред  не е връчвана на никого, но най-заслужили са всички работещи в болницата, които положиха усилия за борбата с пандемията, посочи Кирилов.  Призът представлява стилизирана статуетка на жена, която държи перо. „Бъдете здрави и силни като камъка и метала, а меча и перото нека символизират вашите сила и професионализъм!”, е написано на статуетката.